Helgen

For hem till Gotland en weekend denna helgen. Farfar har varit lite dålig så att besöka honom kändes bra. Blev en relaxad helg där jag passade på att tvätta bilen och på kvällen lagade jag en middag för morsan, farsan, farmor, farfar, faster och fasters man. Till och med farsan tyckte det var gott. Så länge man använder kryddor som inte är starkare än vetemjöl så kan till och med fadern uppskatta en måltid.

På söndag stack vi till skogs mamma och jag på jakt efter svamp. Det blev dock ingen jakt utan snarare slakt om vi ska vara stringenta i vokabulären. Svamp överallt kort sagt. Vi plockade korgen full på en halvtimme. Rödgul trumpetsvamp för nästan hela slanten. Mycket läcker matsvamp som kan uppträda i massor där den växer. Skiljer sig från trattkantarell genom sin varma gula färg på foten och undersidan av hatten. En och annan trattis slank med också, men dessa tu skiljer sig såpass lite att jag inte finner någon anledning till att prata om dem i separata termer.

 This entry was posted on måndag, oktober 4th, 2010 at 23:17 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Related Posts

  • No related posts found.

One Response to ' Helgen '

Subscribe to comments with RSS

  1. 1
    märta said,

    on oktober 19th, 2010 at 23:39

    Oj, vilken glänsande bil…. 😉

Sorry, the comment form is closed at this time.