Den stora festen

Så bar det av till sist. Jag hade ingen riktig koll på hur många 3.100 personer egentligen är. Särskilt inte på en och samma fest. Enkelt uttyckt kan man säga att det är en helvetes massa folk.

Jag är sjukt imponerad av de som arrangerade den här festen. Enkelt uttyckt igen kan man säga att det måste vara ett rent helvete att ha att göra med en skock människor på 3.000 att göra. Transport, säkerhet, serveringspersonal, barpersonal, för att inte tala om kockarna som tillagade maten. Och det krävs sannerligen inget litet kök för att lösa den uppgiften. Impressive helt enkelt.

Maten då? Signalkräfttimbal på dillsåsspegel till förrätt. Tournedos med kantarell och madeirasås tillsammans med potatiskaka och höstprimörsallad med lingonvinegrett (läs vanlig sallad). Efterrätt panacotta.

Jag säger det igen. Laga det till 3.100 personer. Prova själv så får du se. Det är ASJOBBIGT. jag har stått hela söndagen för att testa, gav upp efter några hundra.

Underhållningen? Mycket bra skulle jag vilja säga. Mark Levengood var konferencier tillsammans med Pia Johansson (parlamentet-Pia) och de skötte det på ett förträffligt sätt. Skojade och hade sig under hela middagen. Hela kvällen varvades med avbrott i måltidandet av strömhopp i artister. De jag på rak arm kan nämna är: Jerry Williams, Jill Johnsson, Tomas Ledin, Divine, Linda Lampenius, Sofia Källgren och dansgruppen Bounce. Dansmusiken senare stod Arvingarna för.

Skandalfaktor? Ungefär noll. Det pratades om att någon hade fått lämna festen i förtid efter för mycket innanför västen, men vafan. 3.100 personer. Eller hur.

Nejdu, syrran. Säg till när du är festfixare enough att klara av dylikt arrangemang.

 This entry was posted on söndag, september 21st, 2008 at 22:00 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Related Posts

 • No related posts found.

2 Responses to ' Den stora festen '

Subscribe to comments with RSS

 1. 1
  Petri said,

  on september 22nd, 2008 at 15:51

  Instämmer, vilket jäkla baluns!

 2. 2
  Sis.. said,

  on september 22nd, 2008 at 16:44

  Säg bara till när du vill att jag ska arrangera det hela!

Sorry, the comment form is closed at this time.