Nåt jag verkligen ogillar…

Svt gillar att förespråka yttrandefriheten och tryckfriheten, givetvis. Det senaste jag kommer att tänka på är den sändning Janne Josefsson gjorde från Peking under OS. Ett program som annonserades låååångt i förväg och vi skulle äntligen få ifrågasätta deras rättigheter till yttrande och så vidare. Det frågades frågor och fördömdes till höger och vänster att kineserna censurerar sitt Internet och det var ju katastrof och så vidare och så vidare.

I kväll sändes reprisen av Kalla Fakta (där nämnde Janne josefsson arbetat under många år) där man kraftigt ifrågasätter internetsajter man kan mesöka som ger tips om hur man kan begå självmord, med den naturliga vinkeln på specifika personer som besökt dessa sidor och sedan begått självmord. man går på de personer som publicerar detta och kritiserar dessa för att publicera den typen av information.

Tidigare i veckan slogs det upp stort i tidningarna att man på Piratebay kunde ladda ner obduktionsbilderna från förundersökningen i Arboga-fallet och att det (naturligtvis) var SKANDAL.

Detta är en dubbelmoral från svenska ”obundna” och ”neutrala” Svt som jag har lust att spy på. Att i ena stunden stark kritisera andra för att de censurerar och i andra stunden anse att man borde begränsa människors rätt att publicera det de har lust till.

Antingen har man yttrande- och tryckfrihet eller så har man det inte. Om det är så att vi inte längre vill ha yttrandefrihet så får vi väl ha det så. Det är väl inget fel med att staten har rätt att kriminalisera dina åsikter?

Eller?

 This entry was posted on fredag, september 12th, 2008 at 0:16 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Related Posts

 • No related posts found.

2 Responses to ' Nåt jag verkligen ogillar… '

Subscribe to comments with RSS

 1. 1

  on september 12th, 2008 at 3:26

  http://blog.sexualpolitik.se/2007/0/page/2/

 2. 2
  Anonym said,

  on september 12th, 2008 at 9:24

  I genomsnitt skriver cirka 300 personer om dagen på Max och Sagas lista för att stoppa spridningen av obduktionsbilderna. Om alla som skriver på får 3 andra att skriva på så ökar listan med 1500 namn om dagen. Det lär få annonsörerna att backa och politikerna att agera. För Max och Saga och alla andra barn, skriv på, sprid länken.
  att distribuera obduktionsfoton är inte att ge folk information: Allt vi behöver veta står ju redan svart på vitt i förundersökningen. Bara för att en del finner något kittlande i såna där bilder så betyder det inte att det är viktigt att bilderna finns tillhands.”
  http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2396

Sorry, the comment form is closed at this time.