Blekan i Ronneby

image

Åt för ungefär ett år sedan på restaurangen Blekan i Ronneby någon slags pepparbiff som i all sin enkelhet överträffade vad jag förväntat mig. Förväntningarna var i och för sig inte särskilt högt uppskruvade eftersom Blekan är ett riktigt ’sjapp’.

Idag är jag tillbaka egentligen av den anledningen att det är närmaste restaurangen. Tack och lov är jag i mitt esse gällande inbundenhet. Är helt och hållet avskuren från verkligheten genom hörlurar i båda öronen samtidigt som jag fokuserat ’pillar’ på mobilen. Enda gången jag riktar ett uns av uppmärksamhet utåt världen är när jag tar ur den ena hörluren och beställer en oxfileplanka och en weissbier.

Oxfileplankan är så obeskrivligt vidrig. Det står dock helt klart för mig att jag inte vill påtala detta för dem, dom är uppenbart medvetna om att dom inte serverar mat som har något i övrigt att önska och ett påpekande manar ju ändå till någon slags kompensation till kunden (mig) och mindre inkomster är sannolikt det sista Blekan behöver. Av samma anledning tvingar jag i mig just så mycket som kan krävas för att det inte ska vara uppenbart att jag ogillade maten.

Det är dock dåligt så till den milda grad att jag omöjligtvis kan svara ’det var bra’ på frågan smakade det bra som jag vet kommer. Det är i dom här lägena som jag prisar det faktum att jag helt ogenerat kan vända fokus inåt.

Till sist kommer servitrisen med den där frågan som jag vet ska komma. Jag ser den på långt håll och hinner egentligen inte formulera någon genomtänkt strategi så jag tar ur ena hörluren och säger i mun på servitrisens fråga jag tar en öl till och låtsas som jag inte hörde att hon ställde en fråga i mun på mig som jag vet lika väl som henne att hon inte vill ha svar på ikväll. Därefter pluggar jag i luren igen och sätter igång att skriva detta.

Samtidigt myser jag en aning över att det hela löste sig ganska okej ändå.

 This entry was posted on onsdag, april 27th, 2011 at 20:40 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Related Posts

  • No related posts found.

Leave a reply