Listig och mäktig

Den här Kadaffi, Khadaffi, Gadaffi, Qadaffi, al-Khadaffi, Qadhdhafi, Gaddafi, Kadafi, eller hur fan man nu stavar till hans namn är inte bara enormt mäktig. Han är listig som en räv dessutom.

Vi börjar med det faktum att det inte går att stava till hans namn, eller stava hur man vill, gör att hans ”resumé” på Internet inte bara blir väldigt splittrad (eftersom det skrivs om honom i alla möjliga olika namn) utan han blir också svårgooglad. Listigt!

Ett litet prov på sin mäktighet visade han nu för en vecka sedan då den mediala uppmärksamheten uppenbarligen blev för stor hemma i Libyen inför det stundande blodbadet. Hips vips beställde han ett enormt jordskalv i Japan. Och för att krydda till det lite så slängde han in en tsunami på det. Med extra allt. Mäktigt. Vi har helt glömt Kadaffi, Khadaffi, Gadaffi, Qadaffi, al-Khadaffi, Qadhdhafi, Gaddafi, Kadafi.

Jag finner det faktiskt en aning märkligt att det den senaste månaden bara har hänt fyra saker. Fyra nyheter och utöver det har det hänt ingenting. Dessa fyra är:

  1. Tunisiens president Ben Ali störtas
  2. Egyptens president Mubarak störtas
  3. Bråk i Libyen
  4. Jordbävning i Japan
  5. Sen inget mer. Ingenting.

 This entry was posted on onsdag, mars 16th, 2011 at 21:32 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Related Posts

  • No related posts found.

Leave a reply