Nördar och töntar

Nu ska vi reda lite i begreppen. Dagen som var idag, som var en ganska lugn dag mötesmässigt, kröntes av att en av mina arbetskamrater kallade mig för tönt (i samband med en excelprogrammering i visual basic jag visade honom). Jag tillrättavisade med att jag, som jag såg det, inte är en tänt utan en nörd.

Väl hemma tänkte jag kolla upp det där lite ordentligt. Jag kanske är en tönt utan att jag vet om det. Så här vill jag sammanfatta det hela:

Nörd enligt NE: ”enkelspårig och något löjeväckande person med fanatiskt detaljintresse men förment undermålig social kompetens.”

Tönt enligt enligt svensk ordbok : ”person som beter sig tafatt och klumpigt” och som ”ger intrycket av att helt sakna förutsättningar att klara sig i det givna sammanhanget”.

Egentligen anser jag inte att jag passar särskilt bra in på någon av dessa beskrivningar, men om jag måste välja någon så är det nörden som tilltalar mig.

 This entry was posted on fredag, mars 4th, 2011 at 22:33 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Related Posts

  • No related posts found.

Leave a reply