Alginat

Klockan är nu ett på natten och jag har legat ett tag och försökt sova. Kortfattat kan man säga att huvudet snurrar med alldeles för mycket tankar. Kvällen har spenderats med ett projekt som innebär att hela lägenheten är full med alginat. Får städa upp det i morgon.

Hur är min plan för att bli trött då? Jo, jag har hällt upp ett glas Amaretto till mig själv och skriver ett par rader. Kommer säkert vara trött i morgon men då är det väl så. Just precis nu kan jag inte sova ändå <zip på Amoretton>.

Det som snurrar är förutom det vanliga (hur ska jag göra med en viktighet i mitt liv, någongång får det fan ta och hända nåt endaste litet som tyder på att saker håller på att hända. Men den frågan parkeras för nu) en massa tankar kring hur olika delar i leanprojekten kan genomföras för att nå bästa resultat. <lägger in en ny snus> Men också konkreta saker som jag behöver få styr på i det jag håller på med just nu på jobbet såsom boka upp möten, se till att dom jag bokar upp mötena prioriterar att gå på dom här mötena trots att jag formellt sett inte kräver det (för vissa deltagare). Göra en lista/plan över saker som jag vill att projektdeltagare (som vi kan kalla Sixten) ska lära sig, och i vilken ordning som är lämpligast att göra detsamma. Vilken approach ska jag välja för att få bäst effekt? Ska jag vara rakt på sak och berätta vad jag förväntar mig för resultat eller bör jag låta personerna i fråga inse det själva? Finns fördelar med båda sätten och de fungerar olika bra på olika personer.

I alla fall så borde jag göra en lista över vilka insikter en grupp bör få genom ett leanprojekt. Det är det som är det viktigaste för framgång, inte alla andra explicita eller implicita mål för projektet. Kommer man till dessa insikter (som jag inte orkar tänka klart kring nu) så kommer man fixa alla rimliga explicita och implicita mål.

Amaretto med is

 This entry was posted on torsdag, februari 17th, 2011 at 1:22 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Related Posts

  • No related posts found.

Leave a reply