En ”doldis”

Vi har ju som bekant en del duktiga låtskrivare här i landet Svea. För er som inte redan visste det så är det så att Robyn på senaste tiden har jobbat tillsammans med Klas Åhlund, tidigare Teddybears STHLM. Den mannen skriver låtar som faller mig prick på läppen. Och kombinationen hans rätt tunga sound med Robyns kaxiga attityd och finfina stämma passar perfekt. En sak jag dock helt missat var att Robyns hit Hang with me faktiskt släpptes 2002 med Paola på hennes album Stockcity Girl (som mycket väl kan vara en av de sista CD-skivorna jag köpte). Above the Candystore var väl främsta hitten från den skivan. Hur som helst. Här kommer ett urval över låtar Klas Åhlund ligger bakom. Många mycket bra låtar.

  • Hang with me, Paola (och senare Robyn)
  • Be mine, Robyn
  • Hey Boy, Teddybears STHLM
  • Fembot, Robyn
  • Konichiwa bitches, Robyn
  • Cobra Style (som i och för sig är en halvstöld), Teddybears och senare Robyn
  • Punkrocker, Ceasars Palace och senare i versioner som Hiphopper av Thomas Rusiak, Synthpopper av slagsmålsklubben, Dansbander av Torgny Melins

Och så flera flera låtar av Teddybears. Helvetes bra gjort.

 This entry was posted on måndag, november 1st, 2010 at 0:13 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Related Posts

  • No related posts found.

Comments are closed.

Sorry, the comment form is closed at this time.