Lurad av tekniken

Herregud vad jag blev lurad av tekniken idag. Mitt lilla program till telefonen visade sig ha en liten bugg som jag fick lida svårt av idag. Detta var vad som hände.

För första gången tänkte jag att jag verkligen skulle testa om det gick att blåsa på i rätt bra hastighet. Av den anledningen slog jag på träningsprogrammet hemma, men satte den på paus under tiden jag värmde upp i kanske 700-800 meter eller så, jag vill ju kunna springa i bra fart från början. Sedan slår jag på programmet igen och drar iväg i nåt som jag skulle gissa på är 4,15-tempo (4 min och 15 sek per kilometer). Jag är rätt bra på att känna av hur fort jag springer, har alltid varit, och kan, utan klocka, säga inom tio sekunder när hur fort jag springer.

Första tidsangivelsen jag får av programmet (efter en minut) säger Pace: six minutes and seven seconds per kilometer. Jag tänker vad i helvete är det frågan om och ökar farten ytterligare. Efter ytterligare en minut får jag nästa tidsangivelse Pace: five minutes and fiftyseven seconds per kilometer. Vid det här laget springer jag så jag tror hjärtat ska hoppa ur kroppen på mig. Efter ungefär 3,3 kilometer konstaterar jag att det måste blivit nåt rejält fel på apparaturen så jag stannar för att starta om hela skiten.

Sedan ”slöjoggar” (i förhållande till de inledande 3,3)  jag de 2,8 kilometerna jag har hem på 4,50 per kilometer.

Min teori är att när jag startade mojängen redan vid uppvärmningen så meckade GPS-funktionen till sig så den trodde jag var någon helt annan stans (typ rätt långt bakom där jag befann mig) alternativt att klockan gick i bakgrunden när den var pausad så att det blev fel av den anledningen. Nåt fel blev det i alla fall och lite klokare blev jag kring hur jag ska hantera apparaten.

Och nåt så inihelvete trött. Det blev jag också.

 This entry was posted on tisdag, mars 30th, 2010 at 19:44 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Related Posts

  • No related posts found.

Leave a reply