Långtur

image

I Boracay träffade vi också Tony och Jennys ena barnflicka Charry. Vi berättade att vi skulle åka till Bohol efter Boracay. Av denna information blev hon eld och lågor då det visade sig att hon kommer från Bohol. Vi var absolut tvungna att höra av oss till henne när vi kom dit. Vi hörde absolut av oss.

Hon ville nu visa oss alla Bohols överdådiga sevärdheter (flera bilder på länken till höger).

På bilden ovan har jag och Per rangordnat de olika sevärdheterna, dvs betygsatt dem. Vi tar den sämsta först:

Cebu Pacific
Vi inbillade oss att man skulle få någon slags rabatt på flygbiljetterna när man blir avsläppt på ett helt annat ställe än som var bestämt. Icke sa Nicke. Inga pengar. Det kan vara bra för alla att veta att om man åker med Cebu Pacific så kan man hamna var som helst, och det är inget konstigt med det. Detta var i och för sig ingen sevärdhet, men vi passade på att åka förbi deras kontor när vi ändå hade hyrt chaufför och bil hela dagen.

Sämsta sevärdheten är då alltså kyrkan. Charry är lite förtjust i kyrkor då hon är väldigt katolik och var på vippen att bli nunna innan hennes mor förbjöd henne att bli det. Men Charry ville i vilket fall visa denna kyrka som för oss var en helt vanlig kyrka. Kyrkan är också den enda sevärdheten som det inte finns några bilder från i länken. Just för att det bara var en vanlig kyrka.

På platsen därefter kommer broarna. Inget speciellt med detta heller. Två smala bambubroar över en smal flod. Lite rangligt och så, men sevärdhet? Nej.

Sedan statyn. En helt vanlig staty som ingen av oss kände historien bakom.

De flytande restaurangerna. Även om betygen inte är jättehöga så finns det en hel del att berätta om denna tillställning. Vi gick ombord på en stor flotte där borden stöd dukade. Det bjöds filippinsk buffé och den kändes inte helt fräsh där ute mitt i skogen i fuktiga 35 grader. Vi var säkra på magsjukan men åt ändå. Snart äntrade ett musikband vår flotte och började peppra oss med gamla Beatles-dängor samtidigt som flotten gav sig ut på floden. Efter en sväng på floden stannade vår flotte till vid en slags brygga där det ett fyrtital rosaklädda filippinare i alla åldrar. De bjöd oss på en sång och dansföreställning. De verkade glada trots att de rimligen kör den föreställningen för oändligt många flottar varje dag.

Chocolate Hills. Många stora runda kullar som vid en viss årstid är bruna. Därav namnet. Inte jättefantastiskt, men i alla fall något som liknar en sevärdhet.

Apan. Vi hälsade på små apor som heter Tarsier. Egentligen ingen sevärdhet det heller, men sådana små gynnare gillar vi.

Till de två topplaceringarna. Fjärilarna. Så klart ingen sevärdhet det heller, heller inga spektakulära fjärilar. Det som gjorde denna del av dagsturen till en av höjdpunkterna var vår extremt duktiga och intressanta guide. Hon berättade kunnigt och proffsigt om allt som har med fjärilar att göra. Hon var dessutom klok nog att skratta åt våra trista skämt. Vi fick hålla i larver och fjärilar. Kul helt enkelt.

Det bästa på hela turen vår det mest bizarra. Ormen. Vi kör på världens sämsta grusväg rakt in i djungeln. När vi kommer fram ligger en åtta meter lång boaorm och sover i en bur. Vi fick komma in i buren för att fotografera och klappa ormen. För att komma in till ormen var vi tvungna att passera flera farliga rovfåglar. Just när vi skulle konstatera att detta ju heller inte var något att hänga i julgranen så uppenbarade sig en transa som kunde ganska mycket svenska. Transan hade en egen liten scen bakom boaormens bur, med ljudanläggning och allt. Precis när vi skulle till att ge oss av meddelas vi att transan vill förära oss ett uppträdande. Hon river av ett rykande shownummer där hon dansar och mimar till Mariah Carey. Hon ålar och kråmar sig mot ormens bur och hänger knäveck i scenens tak. Extremt oväntat och lyckat koncept. Boaorm och dragqueen mitt i djungeln. Allvar och lek på samma gång. Är parentes i historien är ormen äter en sextiokilos gris levande varje månad.

Detta vår alltså det vi hann med under våran sju timmar långa utflyckt.

 This entry was posted on fredag, mars 5th, 2010 at 11:42 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Related Posts

  • No related posts found.

One Response to ' Långtur '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Långtur '.

  1. 1
    Elise said,

    on mars 6th, 2010 at 19:29

    Alltså man vet aldrig riktigt om allt du skriver är på riktigt. Men boaormar ska ni akta er för. Dom bits!

Leave a reply