Julafton

Det är julafton och det man väntade på som barn finns inte längre. Det där väntandet på något som var större än finanskriser eller krig i fjärran länder är helt borta. Magin kring julen är helt väck. Konstigt är väl inte det. Jag har blivit vuxen. I alla fall säger mitt körkort så till mig. 32 år om en vecka. Vuxen. Då det begav sig var det en ålder som var en ålder som var en mansålder. Typ.

När jag sover och är törstig så drömmer jag alltid, och utan undantag, att jag dricker stora glas med mjölk. Jag dricker dem snabbt och i rad. Flera glas efter sig eftersom den underliggande känslan av törst inte försvinner av att jag dricker mjölk i drömmen. Jag är lika törstig efter första glaset som efter sista. Men mjölk är det.

Kanske kanske är resultatet av det som det där som det där mejlet gapar om verklighet så snart jag kommer tillbaka efter julledigheten. Lätt att vara stursk nu, men fanimig annars.

Jag är alltså hemma på gården. Följande har hänt: Vi har apporterat saker med brorsans hund (lägger ut film senare), farsan har skjutit en räv (Betty the dog var hjälten), jag har varit i stan och konstaterat att det inte går att ett klippa sig dagen före julafton och två inte går att tvätta bilen på mack samma dag. Jag har även varit ute hos Tore, som har jobbat över 25 år i Folksam, och fått höra namnet på massor av folk jag inte vet vilka det är. Men det är som det brukar med den saken. Jag är dåligt på namn och så är det med det.

Sen när mäts hur bra människa man är i pengar? Sen alltid. Så är det ju. Höll jag på att säga. På sätt och vis är det så trots allt och det är därför jag och syrran hamnar i tjafs med brorsan över att vi båda (jag och syrran) har lust att jobba ideelt. Kanske i alla fall. Jag är i och för sig inte särskilt förvånad över att vi tycker olika om den saken. Vad jag är mer förvånad över är att han har så svårt att fatta att man vill göra något för dem som inte har julskinka på bordet som default.

En sak jag måste skriva ner för att inte glömma bort det är det som John påminde mig om idag och det handlade om när han, jag och Jocke spelade Mortal Combat för några år sedan och däri gjorde anteckningar som gjorde oss framgångsrika i det spelet. Det är ett fightingspel där man fightas mot olika motståndare och varje karaktär här olika specialiteter vilka vi skrev ner. Vi skrev saker i stil med att ”Baraka WWHUN” vilket betydde att om man spelade karaktären ”Baraka” så skulle man trycka vänster-vänster-höger-uppåt-nedåt för att göra någon slags specialslag. Vi klottrade ett papper fullt med den här typen av information och Adam hittade den här lappen med fullständigt nonsensinformation och skrev över hela sidan ”den som skrivit det här är dum i huvet”. Kanske är det så.

På alla sätt och vis så tycker jag att jag vore värd en tjej som jag älskar.  Kan jag inte få det så nöjer jag mig med nåt annat, det är liksom så mitt liv får lov att se ut. Kanske en strut med sockervadd eller nåt. Typ.

 This entry was posted on onsdag, december 24th, 2008 at 3:14 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Related Posts

  • No related posts found.

Leave a reply