Ljuva tider väntar

Vi kommer inom kort att få vara vittnen till den kanske största cirkusen i mannaminne som slutar med att Krister van der Kvast får ta på sig den största dumstruten Svea Rike någonsin skådat.

Tomas ”dårpippin” Quick är alldeles för känd och omskriven för att media någonsin kommer kunna släppa det här blodiga köttbenet som nu kastats fram. Det kommer drivas fram nya rättegångar mot Quick där jag tror att han kommer bli helt frikänd. Rättsväsendet som sådant kommer släpas i gruset och få sådana enorma trovärdighetsproblem att nya lagar kommer att stiftas som syftar till att förhindra att man döms till massor av mord man inte begått alldeles oavsett hur mycket eller lite man erkänner dessa.

Och så Krister då. Han verkar vara en högst osympatisk filur och av den anledningen har lag ingen lust att tycka synd om honom för att han kommer framstå som en komplett idiot.

Skadeglädjen i allt detta grumlas dock av det faktum att det faktiskt går att bli oskyldigt dömd och den typen av vetskap gör mig vettskrämd. Det betyder nämligen att du och jag också skulle kunna bli dömda för nåt liknande.

Tänk också på det, kära dödsstraffsförespråkare, att hade vi haft dödsstraff i Sverige hade vi tagit livet av åtminstone en oskyldig. Tänk särskilt på det när ni skriker ut dödsstraffets vara varenda gång någon mördas i det här landet.

 This entry was posted on måndag, december 15th, 2008 at 21:35 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Related Posts

  • No related posts found.

Leave a reply