Hustomte

I Johns lägenhet bor, förutom jag, en hustomte. Hustomtar är blyga till naturen så man ser inte av dem särskilt ofta. Man bara känner deras närvaro, att den där stolen inte står riktigt precis som man lämnade den. Att den där blomman du just nu vattnar verkar onaturligt nyvattnad… subtila saker som att tvätten som du satte igång när du gick på morgonen är upphängd i torkskåpet och torr. Att balkongdörren står på glänt trots att du vet att du stängt den.

Att det hänger kvinnors underkläder i torkskåpet tillsammans med de jeans du hängde där på kvällen.

Små små saker som får dig att känna dig ompysslad. Får dig att känna dig övervakad. För dig att fundera på om du håller på att bli galen. Små små saker som hustomtar fixar.

Eller så är det bara Johns svärmor som springer här ut och in. Jag vet fan inte.

 This entry was posted on torsdag, juli 17th, 2008 at 21:19 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Related Posts

  • No related posts found.

Leave a reply