Ibland så

Det skall erkännas att följande journalanteckning är av det mer pliktskyldiga slaget. Det vill säga för att du som läser detta regelbundet skall ha något ”fräscht” att läsa.

I vilket fall. Kvällens fina människa var den gamle farbror som samlade på någon slags porslinsfigurer i ”Antikdeckarna” på TV4 ikväll. En av antickdeckarna hade letat upp en kvinna som ägde en särskild porslinsgrej som farbrorn letat efter länge och sammanförde dessa två.

Damen som ägde tingesten hade ”kollat upp” vad den var värd och berättade lite skamset, ungefär som att ”jag vet att det är dyrt men detta är vad jag har hört” att den värderades till mellan fem och tio tusen. Samlargubben (om han hade varit en normalt funtad männsika) borde erbjudit henne någonstans mellan 7-8.5 tusen. Nu var han inte normalt funtad utan sade ”Jag vill inte göra bort någon och för mig som samlare är den här figuren värd 15.000 och det är vad jag betalar.”

Fin gubbe.

Högaktningsfullt//Stephen aka Terry

 This entry was posted on fredag, mars 28th, 2008 at 0:53 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Related Posts

  • No related posts found.

One Response to ' Ibland så '

Subscribe to comments with RSS

  1. 1

    on mars 28th, 2008 at 10:32

    Vem fan betalar mer än 50 spänn för porslinsfigurer.

Sorry, the comment form is closed at this time.