Om själen och tingen

Satt och funderade lite kring saker som betyder något för mig. Materiella saker. Kom att tänka på det när min mobil gick sönder eftersom en jag känner tyckte att det var en stor grej att den pajjat. Jag äger nästan ingenting som har något egentligt värde för mig. Saker är bara saker. Själlösa, döda och trista. Ändå köper jag en kamera och känner mig en aning upprymd över det. Men jag tror anledningen till det är en annan.

Jag kan bara komma på en enda sak som jag äger som besitter någon slags själ och därför betyder något för mig. Tavlan Mats målat till mig.  Jag har skrivit om den förut. Jag bad honom måla den åt mig och flera år senare blev den klar. Min tavla. Målad åt mig. Jag älskar den tavlan.

Att jag blir lite uppspelt över den här kameran tror jag beror på att jag tillfredsställs av att köpa saker. Oavsett vad det är så finner jag någon slags nöje i att köpa saker. Saker eller mat eller vad som helst.

Lite olika medlemmar av min familj har frågat vad det var jag var nere för som jag skrev tidigare. Detta trots att jag uttryckligen skrev att jag inte ville prata om saken. Det är väl på tiden att jag förklarar. Det handlade inte särdeles mycket om mig. Det gör sällan det, mig rinner saker av likt vatten från en gås. Däremot hade en väldigt nära vän det ganska jobbigt. Något som bedövar och bedrövar mig mer än mina egna bekymmer. Långt mycket mer. Det är också därför jag fortfarande känner en del smärta i själen över det som komma skall eftersom det som komma skall är något jag vet att jag kommer komma ut ur som en gås medan jag tror det är värre beställt med min vän.

Det är så sorgligt att mitt hjärta värker bara jag tänker på det. Jag behöver verkligen komma ifrån så jag kan sluta tänka på det.

 This entry was posted on tisdag, mars 4th, 2008 at 0:39 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Related Posts

  • No related posts found.

Comments are closed.

Sorry, the comment form is closed at this time.