En trevlig helg

Min helg har varit på massor av vis en trevlig helg. Det mest bestående minnet jag tar med mig från den här helgen är dock restaurang Bellman där jag åt en bit mat i lördags.

Jag skulle väl inte kalla mig själv för kräsen men när det gäller restaurangmat tycker jag att man kan kräva att det skall vara gott. Det är ju trots allt deras jobb att laga mat. Det är de som skall vara experterna. Så är inte fallet ganska ofta. Många restauranger verkar finnas till bara för att folk behöver bli mätta snarare än nöjda.

Nåväl. Jag hade inte besökt Bellman tidigare eftersom jag har för mig att jag ätit där en gång förut* och då var det inte så fantastiskt. Nu fick jag en helt underbar mango och spenatspäckad fläskfile med potatisbakelse och paprikasås som kanske är det bästa jag ätit i år. När jag äter på ställen som fixar god mat brukar jag välja att äta fler rätter, exempelvis förrätt. Nu fick det bli en efterrätt bestående av lönnsirapstekta bananer med ingefäraglass och rostade pecannötter. Det var en vacker kreation som nog får anses uppfylla vad jag förväntade mig. Man gör inga underverk av den typen av efterrätt.

I samma tema tittade jag idag på filmen Ratatouille. Vacker liten film om de stora sakerna i livet.

*Förra gången jag inbillat mig att jag var på Bellman var när jag, exet Marie, hennes far och farfar var i Västerås och skulle käka lunch tillsammans. Först gick vi till ”Kalle på Spången” där de serverar lite enklare rätter såsom sallader och lasagne. Detta passade dock inte farfarn som ”var sugen på en rejäl biff” varpå vi gick till ett annat ställe som jag vill minnas var Bellman. I vilket fall beställde den biffsugne farfarn stekt sill. Komiskt så han borde få pris. Vad jag åt minns jag inte eftersom det inte lämnade några bestående intryck.

Jag kommer i alla fall ge Bellman någon till chans och fortsätter det som det startat skall jag inte äta på något annat ställe.

 This entry was posted on måndag, februari 25th, 2008 at 0:13 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Related Posts

  • No related posts found.

Comments are closed.

Sorry, the comment form is closed at this time.