Lagom logiskt

Häromdan slog det mig att jag nästan aldrig sett någon riktigt lång gammal människa. Detta fick mig att googla saken. Det vill säga saker som nätet har att erbjuda i ämnet långa lever kortare.

Ett axplock av vad träffarna gav är (observera det obefintliga vetenskapliga belägget för detta):

 • Korta människor lever längre än långa.
 • Män är längre än kvinnor.
 • Kvinnor lever längre än män.
 • Män tjänar mer än kvinnor.
 • Långa människor tjänar mer än korta.

Alltså kan man dra följande slutsatser. Om du är lång tjänar du bättre. Oavsett om du är man  eller kvinna, nu råkar män rent generellt vara längre än kvinnor och kanske finns svaret till löneklyftan där (jag skulle verkligen verkligen uppskatta en vetenskaplig undersökning som är könsoberoende som undersöker korrelationen mellan längd och lön). Kvinnor är kortare än män och leer följaktligen längre än män.

Det som också skulle kunna vara intressant i ämnet är att jämföra livsinkomst könsoberoende men ur längdsynpunkt. Vem tjänar mest på ett helt liv? En som tjänar lite mindre men lever längre eller den som tjänar lite mer men lever kortare?

Den som kan presentera en sådan studie (vetenskapligt belagd) för mig skall jag belöna med ett pris som jag inte än kommit på, men låt säga att det betingar ett värde på kanske 150-200 riksdaler.

I debatt ikväll diskuterades om man fick visa konst i stil med nedanstående… Jag blir bara trött på att man försöker och vill begränsa konstnärers utrymme. Konsten är fri och bör så förbli.

 This entry was posted on fredag, februari 1st, 2008 at 0:12 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Related Posts

 • No related posts found.

3 Responses to ' Lagom logiskt '

Subscribe to comments with RSS

 1. 1
  Katrin said,

  on februari 1st, 2008 at 15:01

  Visst är det så jävla tröttsamt med folk som klagar på konst. Jag anser att konsten ligger i betraktarens ögon… Så det är upp till var och en att bestämma vad den gillar och inte gillar. Gillar man inte något behöver man inte titta på det.
  Det jag blir upprörd av är när folk i samband med utställningen A history of sex börjar blanda in huvida det är rätt att det är skattebetalarna som finansierar utställning eller hur detta kommer att påverka unga…Skit snack! Det hade varit mkycket lättare att respektera deras åsikter om de talade sanning och stod för det faktumet att de i själva verket blir illa berörda av konsten. Det är ett givande ochett tagande…

 2. 2
  Syster said,

  on februari 2nd, 2008 at 0:50

  Vad är det ha har vid pungen undrar jag!

 3. 3
  Stephen said,

  on februari 3rd, 2008 at 23:19

  Syrran. Det är piercing.

  Jag är på din linje Katrin. Men jag orkar inte jiddra så mkt om saken. Tycker bara att om man anser att det är konst att pissa på en scen så kan det väl få vara det utan att folk skall få moralpanik.

Sorry, the comment form is closed at this time.