Sorgsen

Lika glad som jag var igår lika sorgsen är jag idag. På något vis verkar det som om allt är ett nollsummespel. Allt går på ett ut. Det jag vinner förlorar jag själv eller någon annan i exakt samma ögonblick. Ganska ofta funderar jag på att försvinna. Hyra ut lägenheten i andra hand och flytta till ett annat land. Göra nåt annat. Göra samma sak som här fast på ett annat ställe.

Vi lever en massa år och sen dör vi och nästan ingen av oss blir ihågkomna av mer än den efterföljande närmast sörjande generationen som mest av plikttrogenhet skänker oss en tanke varje årsdag av vår bortgång.

Vad är då meningen med alla dessa år? Är det inte meningen att åtminstone själv njuta den tid vi får på absolut bästa sätt? Jag anser ju det. Ändå gör nästan ingen det. Man hänger kvar vid pissiga relationer, jobbar på jobb man inte vill ha, går på möten man inte vill gå på, träffar kompisar man inte längre gillar. Jag är likadan. Och jag som de flesta andra föder ett hopp om att snart. Snart kommer det där lyckliga att tillfalla även mig. Jag vet ju vad jag egentligen vill och snart får jag nog börja leta efter det någon annan stans.

Någonstans som inte är här.

 This entry was posted on lördag, december 8th, 2007 at 15:48 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Related Posts

  • No related posts found.

One Response to ' Sorgsen '

Subscribe to comments with RSS

  1. 1
    Syster said,

    on december 10th, 2007 at 17:34

    Håller med dig brorsan…borde nog vinna på lotto snart om det ska finnas någon logik i detta. Hade en föreläsare som snackade om tur. Att det inte är något man har utan något man skaffar sig. hmm, borde nog börja skaffa mig lite tur snart känner jag…

Sorry, the comment form is closed at this time.