Ursprunget

Hunden. Människans bästa vän. Det vet väl alla… eller? Jag vet inte riktigt var jag ska placera mig i det som jag ska komma till. Jag inleder med lite bakgrund. Jag gillar hundar. Jag är uppväxt med hundar. Gamle Seppo som var en schillerstövare var en god kamrat! Eller han var en hund jag lärde känna väl i varje fall. Morsan och farsan driver kennel. Jag är kassör i Gotlandsstövareföreningen. Hunden har och är ständigt närvarande i mitt liv.

Idag på väg från jobbet går jag genom en park och mot mig galenspringer (så som bara valpar kan göra) en flat-valp mot mig. Ägarinnan ber så hemskt mycket om ursäkt att valpen anfaller mig medan jag trivs som nästan aldrig. Jag säger som det är att jag har haft med hundar att göra och nojsar lite med den lille valpen. Hon river mig och det känns lite som hemma (bild).

Nåväl. Det jag nog skulle komma till är: tydligen är det på g att i olika försäkringar införa momentet ”förlust av husdjur”. Det vill säga att du kan få ersättning för sorgen, och ledigheten du måste (!?) ta för att sörja, av ditt hädangångna djur.

Något man lär sig när man växer upp på bondgård är att djur lever och dör, det är inget mer med det. Ungefär som människor, fast kortare liv. Ibland är det till och med på det viset att man avslutar ett djurs liv innan det självdör. Faktum är att de allra flesta husdjur alltså dör innan de självdör. Kanske är det det som genererar detta ”trauma” dvs. att djurägaren själv varit ansvarig för djurets död (i samspråk med veterinären). Detta trauma det innebär att förlora ett husdjur finner man just nu i försäkringsvärlden såpass allvarligt att man vill ersätta en sjukskrivningsvecka. Jag satt personligen med på ett möte där detta diskuterades och inom mig skrek det bara ”för i helvete! Djur dör och sen var det väl ingenting mer med det”

Ni som vill teckna den här försäkringen kan väl höra av er till mig…

2013-08-23 19.31.18

 This entry was posted on fredag, augusti 23rd, 2013 at 20:06 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Related Posts

  • No related posts found.

Comments are closed.

Sorry, the comment form is closed at this time.