Det är väl dags, I guess

Det var ett tag sedan. Hur som helst så var jag hemma på Gotland härom veckan och passade på att besöka min gamle klasskamrat Gustav för att hämta lite råmjölk. Råmjölk är alltså den mjölk som kon ger strax efter hon har ”kalvat”. Mjölken är väldigt proteinrik och nötig till smaken. Av denna mjölk gör man den delikata efterrätten Kalvdans. Råmjölk, vanlig mjölk, lite socker, mandel och lite kanel och that’s it. In i ugnen och sim salabim så har man en Kalvdans.

Jag passade på att hälsa lite på de unga kalvarna när jag ändå var där. Dom gillar att suga på fingrarna de små liven. Gulligt.

 This entry was posted on söndag, november 20th, 2011 at 20:59 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Related Posts

  • No related posts found.

Leave a reply