Nu tar vi 10.000 unika tittare. OK?

Kommentarer inaktiverade för Nu tar vi 10.000 unika tittare. OK? | Uncategorized

Har legat och ”vilat” strax över 9000 unika tittare nu ett tag. Gick in idag och kikade och då var vi på 9991. Nu ger vi lillebror och hans kubbuppvisning några till så han hamnar i tiotusentittarklubben va!

 


The Hunger Games

Kommentarer inaktiverade för The Hunger Games | Uncategorized

Träffade Anders och Helena idag och de ”bjöd med mig” på bio. Vi skulle se The Hunger Games. Jag hade inte en susning om vad det var för film vilket jag även meddelade paret A&H som välvilligt erbjöd sig att berätta lite om filmen. Jag tackade nej och satt följaktligen på Råsunda Filmstaden utan några som helst förväntningar på filmen (trailer). The Hunger Games är en helt klart udda historia som är baserad på en mycket uppmärksammad bokserie (något jag inte heller kände till innan). Den utspelar sig i en icke specificerad framtid i ett icke specificerat land som är indelat i tolv distrikt. Varje distrikt ska varje år skicka en kille och en tjej i åldern 12 till 18 år till en ”festlighet” som årligen avgörs i huvudstaden. Festligheten går ut på att dessa 24 ungdomar släpps ut i skogen och där ska de ta livet av varandra och den som överlever vinner.

Filmen kan kommenteras ur flera aspekter. Dels måste åldergränsen kommenteras (som uppenbarligen måste vara 11 år eftersom det var flera riktigt unga barn på föreställningen). Jag måste säga att filmen är direkt olämplig för barn då den dels innehåller en hel del riktigt otäcka scenen men också för att den erbjuder ett sypercynisk samhällsklimat som på många sätt är mer skrämmande än de otäcka scenerna. Eller som DN:s recensent skriver ” Däremot, och det här är en varning, är 11-årsgränsen på ”Hungerspelen” extremt generös med tanke på den mardrömslika kontexten, och man kan lätt säga att det är en film som tänjer gränserna för vad unga under femton får se på bio.”

Nåväl. En helt okej film. För att inte säga bra till och med.

 


Kunde inte låta bli

Strax efter melodifestivalen var klar så läser vi:

Ranelid nöjd. Han måste vara sveriges slingrigaste person. Häromdan var han bäst i världen idag är en sistaplats något han är nöjd med.  Dannys dräkt teknikkaosade och såklart är det en ursäkt. För det är ju dräkten man tävlar med. Inte låten. Loreen hade ju djur urringning, vem kan motstå en sådan?

Sist då: Ranelid säger att han slagit många rekord. Jaså? Hmm, hur jag än anstränger mig kan jag inte komma på ens ett enda av dessa många rekord han slagit. Kan ni?

 


Final och avslutande kommentarer

Kommentarer inaktiverade för Final och avslutande kommentarer | Uncategorized

Melodifestivalen är slut och Loreen kommer åka till azerbadzjan och tävla för svedala med euforilåten. Med det har jag inga problem. Det är en discolåt som jag tror Europa kommer gilla. Några ord om kvällens begivenhet: Trist att låtar sjungna på svenska blir så sjukt slaktade på grund av de internationella jurygruperna. Utan dom hade saker och ting slutat på samma vis som de slutade förutom att Torsten hade kommit på tredje plats. Men det kanske är skit samma.

Jag betalar teveavgift. Svt:s utan konkurrens största arrangemang är melodifestivalen. Det är det enskilda program de satsar mest pengar på. Av den anledningen är jag besviken. Jag tycker att det behöver vara mycket roligare, mycket mer underhållande och helst ska det vara bättre låtar och bättre artister. Det sistnämnda styr dom såklart inte såvärst över. Det förstnämnda styr dom över till hundra procent. Melodifestivalen är vår Oscars. Det måste gå att göra det roligare (man skriver ju för fan manus redan nu för nästa år). Jag är jättebesviken på begivenheten som sådan (ingen skugga över varken Sarah, Gina eller Helena eftersom alla tre är marionetter i melodifestivalens snören). Bättre. Roligare. Snyggare.

Okej. Bild. tog ingen bild för detta meddelande, så då tar vi nåt jag har sedan tidigare… jag slänger in min och pers fantombild av den livsfarliga ryssen från Bohol Beach Club från häromåret.

Ryssen

 


Nu är vi redo!

image

Nu så… Nu kan melodifestivalen börja. Vi är klara. Go Torsten och Ranelid.

 


Äsch då, ni ser ju ut som en fullt frisk familj!

Kommentarer inaktiverade för Äsch då, ni ser ju ut som en fullt frisk familj! | Uncategorized

 


Festo 4

Kommentarer inaktiverade för Festo 4 | Uncategorized

Bra torsten bra thorstein.

 


Live från ”abroad”

Kommentarer inaktiverade för Live från ”abroad” | Uncategorized

Sitter hos Pello Gustafsson och tanken är att vi löpande skriver om det som händer i festival ala melodi. Tills nu har vi konstruerat måltid samt druckt mer än vad som är rimligt klockan 19.50.

Nu börjar det:

Innan den viktiga festivalen, så måste jag hylla HV som piskade Linköping … som var i nöden…