Det är kanske någon annan vi ska skicka

Kommentarer inaktiverade för Det är kanske någon annan vi ska skicka | Uncategorized

Vi kanske skulle marinera vinnarlåten en snutt och sedan låta den som är bäst lämpad sjunga den på den stora tillställningen. Jag menar, se bara här. Två låtar som sjungs av andra bättre än från början och en låt som sjungs bättre av samma efter marinering.

 


Min personliga lista

Kommentarer inaktiverade för Min personliga lista | Uncategorized

1. Lisa
2. Dynazty
3. äh, det var inte mer som förtjänas att nämnas. Möjligen mustaschen.

 


deltävling nr fyra

Kommentarer inaktiverade för deltävling nr fyra | Uncategorized

Mhmja… vi tar dom som dom kommer:

1 Perelli: Nej
2 Opa!: Vi har ju inget etnoinslag i årets final ännu, men herren säger nej!
3 Dynazty: åttiotalsrock är ju aldrig fel, minst andra chansen (återkommer längre ner när jag hört resten). Att dom är fjunisar är ju tyvärr inget plus i gruppen som röstar på sådant här.
4 Anna Charlotte Engberg & Hans Christer Sjögren: Dansbandsdisco som är typecastat för svenska gubbar och tanter, lite do or die för Lasse Holm. Snygg brygga till refrängen och det kan mycket väl sluta fint ikväll för Charlotte och Krille (återkommer om den saken också)
5 Hanna Lindblad (helvete vad vig hon är): Goosebumps (ståpäls). Discokvoten är fylld sedan förrförra veckan. Därför får hon ett nej. Ingen gåshud alltså.
6 Axel Algmark (?): Killen har MUSTASCH! Innan jag hört låten så tror jag på final direkt! En del Håkan Hellström, en del Bob Hund och en skvätt Joakim Hillson. Sånt här kan funka. Återkommer.
7 Lisa Miskovsky (uttalas alltså Mishskovsky – tjeckisk): Har legat sjuk hela veckan. Riktigt skön låt. Jag gillar. Vad gäller resultatet så får jag lov att återkomma även för denna. Om det undgått någon så meddelar jag härmed att jag tycker Lisa är assnygg.
8 Danny Suicidal: Aha. Födelsedagsbarn idag. Nåja. Danny är en sådan som tar nästan vad som helst till final. Detta är vad som helst. Direkt till final.

Sammanfattning:
Danny och Lotta med Christer till final
Axel och Dynazty till andra chansen (men jag hoppas hoppas att Lisa tar någon av de platserna istället, låten är bra)

Det här är ju typ jag:

 


Sverige goes bananas

Kommentarer inaktiverade för Sverige goes bananas | Uncategorized

Jesusbarnet har fötts. Äntligen, det har vi alla rediga kristna väntat på. Tack och lov lever vi nu i en klart medial värld än senast jesusbarnet föddes och alla kan jubla över detta mirakel som inträffat.

Nä, allvarligt talat. Vad är det för fel på folk som tycker att det är en stor grej att victoria och daniel fått en unge. En särdeles vanlig unge om vi ska vara helt franka. Jag bara kan inte fatta intresset för detta. Kan bara inte fatta det. Såg på teven folk som hade åkt från skåne eller norrland för att närvara när de skjuter sina kanonskott för denne unges ankomst. Jag vet inte… ska man likställa dem med Kasper, Melker och Baltsar för dryga tvåtusen år sedan. Fast utan myrra då.

Här har ni en bild av barnet.

 


Okej. Melodifestivalen. Så här var du.

Kommentarer inaktiverade för Okej. Melodifestivalen. Så här var du. | Uncategorized

Otroligt jämn vecka, inget bidrag tycker jag utmärkte sig. Varken åt det bättre eller det sämre. Det gör det naturligtvis svårare att gissa hur det går, men så här säger jag så här mitt i Di Levas låt: Till Final går Di Leva och Ulrik Munther i kraft av sina namn. Till andra chansen går Mimmi Oh och… tja… drar väl till med Andreas Lundstedt (men det kan lika gärna bli Sonja aldén eller Timotej).

Tävlingen i vem av medlemmarna som var mest spexig och som syntes mest som Top Cats deltog i vanns av ingen.

Fem bidrag som sjöngs på svenska. Trodde den tiden var över.

Nä ni, det här var ingen munter tillställning.

 


Tommy Engstrand ger perspektiv

Tommy: Nu ska jag ställa förhör med dig. Beatles – vet du vad det är?
Tjej: Ohja
Tommy: Rolling Stones?
Tjej: Åh, ja-aa
Tommy: hehe, och (svammel) (Harrys?)
Tjej: oja
Tommy: Men jag slår vad om att du aldrig hört talas om The Pinks
Tjej: Åhhh, näää, dom har jag aldrig hört talas om (fastän det har hon ju naturligtvis eftersom hela detta stycket är repeterat)
Tommy: Där ser man och där hör man, då aär det alltså dags att säga: Folks we give you The pinks!!

Den som stoppat manuskorten i handen på Tommy, som läser dem som om han landat på månen, borde nog bromsa sig lite (lätt att säga med perspektiv, men Beatles och Rolling Stones var ENORMA redan 1985)

 


Spridda tankar om mellon

Kommentarer inaktiverade för Spridda tankar om mellon | Uncategorized

Loreen och Dead by april till final (eventuellt Bananen direkt… han kommer hamna där i alla fall).

Barnen brukar ju inte tillåtas rösta i melodifestivalsammanhang eftersom föräldrarna också tittar… fast nu för tiden har ju alla ungar egen telefon förstås (börjar bli gammal).  Därför: Sean Banan till final efter en vända i andra chansen.

Marie Serneholt är en sådan artist som kan bära en låt in i mål. Därför ska hon tacka nej till sådana skitlåtar som hon tävlade med i år.

Om man ska bära kroppsstrumpa så ska man inte ha bh eller trosor med tjocka sömmar på, det ser bara dumt ut.

Både Loreen och Flinck var barfota… vad är det som händer?

 


Ibland är Stockholm bra.

Kommentarer inaktiverade för Ibland är Stockholm bra. | Uncategorized

Faktum är att Stockholm för det mesta är bra, men i vissa avseenden är det bättre än på nästan alla andra ställen här i landet. Verkstäder liksom många andra servicebaserade verksamheter h
åller stängt på helgerna. Det är ju på helgerna vanligt hederligt folk har tid att reparera bilen.

Så… Stort tack Mekonomen för att ni har verkstaden öppen på en lördag så jag kunde få punkan lagad.