Varmt och alldeles underbart

Kommentarer inaktiverade för Varmt och alldeles underbart | Uncategorized

Det är varmt nu. Hemma i lägenheten klär jag av mig nästan naken direkt jag kommer hem och strosar runt. Men det var inte det det skulle handla om. Utan detta är en kärleksförklaring till sommaren. Det finns ingen annan gång jag så mår så ända in i själen bra som på sommaren. När jag går och myser för mig själv och bara sjunger inom mig själv väntandes på bussen som var försenad. De flesta jag träffat brukar prisa årstidernas skiftningar och att alla årstider har sin charm och så vidare. För mig finns det bara en årstid och resten är bara en enda lång ickesommar. Jag kan inte minnas att jag vid något endaste tillfälle tänkt tanken att oj vilket underbart väder vi har idag när det är höst eller vinter (möjligen möjligen en varm vårdag) och känt mig så där in i själen glad.

Resten är stulet och jag skiter i att källhänvisa eftersom jag redigerat det lite.

det finns en vardag som är trygg
och vid denna vardaglighet klänger man sig fast
som ett skydd mot denna världens ondska
till och med storhelgerna är vardagliga det ska vara janssons frestelse
och lax och prinskorv och ägghalvor med kaviar vare sig det är jul, påsk
pingst eller midsommar
men vardagligheten är ett tunt och osäkert skydd
så många har gått vilse
har tappat bort alla perspektiv
som irrar runt i sin vardag utan att hitta ut
man hittar människor som har kört upp huvet i röven
och som sedan klagar över att allt ser mörkt ut


 


Någonstans

Kommentarer inaktiverade för Någonstans | Uncategorized

Jag är någonstans just nu. Det fascinerande är att det inte finns någon i hela världen som skulle kunna tala om var jag befinner mig just nu. Ingen. Jag har folk omkring mig som så klart hade kunnat peka ut mig på en lineup, men ingen av dom är personer som skulle kunna svara på vart jag är ty de vet inte vem jag är. Fascinerande.

 


Lite ledig

Kommentarer inaktiverade för Lite ledig | Uncategorized

Hälsade på lillebror häromdagen och kikade på hans omtalade trädgårdsprojekt med nedgrävda popupspridare, elektricitet, rabatter, ny gräsmatta, plattsättning och trädgårdsland. Väldigt fint måste jag säga. Eller det kommer bli väldigt tjusigt när det väl blir klart. Frågade vad han hade planterat i trädgårdslandet – Allt, blev svaret. Jag vet inte om det var riktigt allt, men när det gäller ätbara växter så var det sannerligen välbeställt.

Vi grillade och hade oss. åkte till Lund och köpte korv hos min före detta klasskompis Robban som har startat Korvhuset. det är en kedja (eller ska bli) som säljer kvalitetskorv (över 100 olika sorter). Just nu finns det två korvhus i Malmö och ett i Lund och inom kort ska det öppnas i Helsingborg, göteborg och sedan Stockholm. Jag rekommenderar alla att köpa korv hos Robban. Underbart gott. I synnerhet den spanska korven Chistorra, som jag för övrigt åt på en tapasrestaurang i Göteborg för inte så länge sedan. Kul också att det går bra för Robban.

Vi hann också med en fest och en tripp till Köpenhamn. Spatserade på ströget (heter det va?) ner till Nyhavn där vi drack några öl och åt lite mat. Jag åt musslor, något jag kan konstatera att jag äter alldeles för sällan. Ska se till att inhandla lite färska musslor någon dag och fräsa/koka upp dem i vitt vin, grädde, salt peppar och grädde. Fantastiskt! Sen skulle vi ner till något glasställe som jocke menade hade den bästa glassen. Efter vi hade beställt visade det sig att de inte tog svenska betalkort så jocke fick lämna körkort i pant och iväg med oss att leta efter en bankomat. Inte så enkelt som man kunde tro. De första två vi hittade var stängda och nästföljande två kunde endast erbjuda femhundralappar. Så det blev uttagen dansk femhunka.

Nytt jobb sedan första juni. Börjar väl få grepp om vad det handlar om. Det verkar dock som om de som kopplade in min dator på nya kontoret gjort något fel. Vi har en grej som heter Sametime och varje gång det plingar till i den får jag en stark elektrisk stöt, det kan aldrig vara korrekt. Men det rättar nog till sig skulle jag tro.