Surf sucker surf

Kommentarer inaktiverade för Surf sucker surf | Uncategorized

Hur man tar sig från Kenny Rogers till svenska Lillasyster (Martin Westerstrand):

Att börja just var som helst på youtube och bara låta sig flyta med dithän det bär är något jag gör alldeles för sällan. Den enda regeln är att man bara får välja bland klippen som kommer upp som förslag (related) för den videon man tittar på.

Börjar med Kenny Rogers the Gambler till Kenny Rogers & Dolly Partons Island in the stream till en inspelning av Jolene av samma Dolly från 1974. Därifrån är steget till samma låt med Mindy Smith inte så långt och väl igång så tar jag Jolene i den makalösa tolkningen av The White Stripes (syskonparet Jack och Meg White där det ryktas om att syster White skulle vara en robot egentligen). Efter det följer en cover av White Stripes Seven nation army med Audioslave och till den är Bille Jean relaterad (underligt nog), förvisso som cover (Chris Cornell), men den blir det i alla fall. Sedan en akustisk version av Bon Jovis Livin’ on a prayer. Antar att det är det akustiska som tar mig till en akustisk Ayo Technology med Milow därefter akustiskt igen i en cover av Rihannas Umbrella och via ytterligare en cover av Mandy Moore kommer vi till Lillasysters hårdrocksversion av samma låt.


 


”Ingenting”

Kommentarer inaktiverade för ”Ingenting” | Uncategorized

Det brukar kännas som jag inte gör någonting på helgerna. Men jag vet inte. Det känns lite så även den här helgen, men när jag tänker efter så har det varit saker hela tiden. Det har varit bra, tid att tänka är det minsta jag har behov av just precis nu.

I alla fall. Det började i fredags då jag for ut till Nacka och hälsade på John och Frida. Vi lagade lite mat (oxfile, bea och pommes) och spelade brädspel. Hade tänkt fara hem, men John hade suktat efter fredagsgrogg och tyckte bestämt att vi skulle ha en sådan. Så det blev en fredagsgrogg och övernattning. Åkte hem lördag morgon i stället.

Sedan fortsatte lördagen med att vi spelade två innebandymatcher och min uppgift var att vakta kassen och släppa in så få mål som möjligt. Det lyckade jag bra med så vi vann båda matcherna. Direkt efter matchen åkte vi hela laget och åt macka och kaffe på ett fik i Solna. Direkt på det åkt Per med mig hem och kollade på I rymden finns inga känslor (positivt överraskad av den filmen). Sedan lagade jag lite mat till oss (förrätt: Carpachio, varmrätt: oxfile, rödvinsås, stekt potatis och babysparris, och så kaffe och avec på det). Sedan spelade vi Vem vill bli miljonär till klockan ett.

Söndagen blev en liten utflyktsdag. Åkte till västerås och åt lunch på min gamla favoritrestaurang Spicy Hot. Där har jag ätit över hundra gånger. För jävla trevlig restaurang. Sen åkte jag vidare till Surahammar och hälsade på Micke.

Och mellan allt detta har jag också tvättat bilen och smutsat ner den igen.

Bilder:

 


Listig och mäktig

Kommentarer inaktiverade för Listig och mäktig | Uncategorized

Den här Kadaffi, Khadaffi, Gadaffi, Qadaffi, al-Khadaffi, Qadhdhafi, Gaddafi, Kadafi, eller hur fan man nu stavar till hans namn är inte bara enormt mäktig. Han är listig som en räv dessutom.

Vi börjar med det faktum att det inte går att stava till hans namn, eller stava hur man vill, gör att hans ”resumé” på Internet inte bara blir väldigt splittrad (eftersom det skrivs om honom i alla möjliga olika namn) utan han blir också svårgooglad. Listigt!

Ett litet prov på sin mäktighet visade han nu för en vecka sedan då den mediala uppmärksamheten uppenbarligen blev för stor hemma i Libyen inför det stundande blodbadet. Hips vips beställde han ett enormt jordskalv i Japan. Och för att krydda till det lite så slängde han in en tsunami på det. Med extra allt. Mäktigt. Vi har helt glömt Kadaffi, Khadaffi, Gadaffi, Qadaffi, al-Khadaffi, Qadhdhafi, Gaddafi, Kadafi.

Jag finner det faktiskt en aning märkligt att det den senaste månaden bara har hänt fyra saker. Fyra nyheter och utöver det har det hänt ingenting. Dessa fyra är:

  1. Tunisiens president Ben Ali störtas
  2. Egyptens president Mubarak störtas
  3. Bråk i Libyen
  4. Jordbävning i Japan
  5. Sen inget mer. Ingenting.

 


Paket

Kommentarer inaktiverade för Paket | Uncategorized

Ett paket. Undrar just vem som har äran att få det?

 


Söndagskvällsmål

Kommentarer inaktiverade för Söndagskvällsmål | Uncategorized

Fem över elva söndag kväll blir jag lite hungrig. Så varför inte en middag bestående av yoghurt med flingor och en miniflaska chapel hill? Den där lilla flaskan har stått i kylen sedan augusti och nån gång blir den väl dålig…

 


Ping Pong

Kommentarer inaktiverade för Ping Pong | Uncategorized

Det har dragits igång någon slags pingissektion på jobbet och jag har anmält mig. Ingen kunde bli mer glad än jag. Herregud vad jag är sugen på att spela pingis. Igen. Spelade hela min uppväxt i Endre IF. Nu ska jag spela mot mina kollegor och jag vill verkligen vinna alla matcher. Idag var jag och inhandlade ett racket, eller om det möjligen heter en racket. Jag har egentligen alltid köpt stomme och gummin separat och hållit på och limmat och haft mig och det ska sägas att det stör mig lite att jag så amatörmässigt köper ett färdigmonterat racket. Det kan väl ändå aldrig vara lika bra som ett egentillverkat. Nåja… det får bli senare.

 


Kommentarer inaktiverade för | Uncategorized

Om det var någon som glömt vad det är för politik sverigedemokraterna bedriver så kommer en liten påminnelse här:

 


Nördar och töntar

Kommentarer inaktiverade för Nördar och töntar | Uncategorized

Nu ska vi reda lite i begreppen. Dagen som var idag, som var en ganska lugn dag mötesmässigt, kröntes av att en av mina arbetskamrater kallade mig för tönt (i samband med en excelprogrammering i visual basic jag visade honom). Jag tillrättavisade med att jag, som jag såg det, inte är en tänt utan en nörd.

Väl hemma tänkte jag kolla upp det där lite ordentligt. Jag kanske är en tönt utan att jag vet om det. Så här vill jag sammanfatta det hela:

Nörd enligt NE: ”enkelspårig och något löjeväckande person med fanatiskt detaljintresse men förment undermålig social kompetens.”

Tönt enligt enligt svensk ordbok : ”person som beter sig tafatt och klumpigt” och som ”ger intrycket av att helt sakna förutsättningar att klara sig i det givna sammanhanget”.

Egentligen anser jag inte att jag passar särskilt bra in på någon av dessa beskrivningar, men om jag måste välja någon så är det nörden som tilltalar mig.