Pass

Kommentarer inaktiverade för Pass | Uncategorized

Polisen får ta mycket skit. Så sent som idag rapporteras det om nån polismästare och föreläsare i etik knullar horor på fritiden.

Därför ska jag pass(a) på att ge polisen lysande kritik. Igår var jag hos citypolisen på Bergsgatan i Stockholm för att skaffa ett pass inför min resa till Filippinerna. De tog foto, signatur och båda avtryckarfingrarnas fingeravtryck på typ två minuter. Jag fick till och med se hur mitt pass skulle komma att se ut. De tog mitt mobilnummer för att kunna skicka ett sms när passet var klart. De frågade till och med om det var nåt annat jag behövde (jag var tvungen att fråga vad mer de erbjudna men det var endast id-kort och det behövde jag inte).

Och som om denna service inte var tillräcklig så kom idag ett sms. Från Polisen. Mitt pass var KLART! Ett dygn senare. Helt sjukt bra. Fattar inte hur man kan tillverka ett pass (på annan ort som tydligen är hemlig) och skicka det till min station på ett dygn. Ofattbart.

Heja Polisen!!! Lös lite brott när ni ändå är på gång.

 


Väl förtäckt skämt

Kommentarer inaktiverade för Väl förtäckt skämt | Uncategorized

En kvinna vid namn Aase Berg skriver kolumner för tidningen Stockholm City. Hon kallar sig författare och kritiker. Min erfarenhet säger att varken författare eller kritiker tenderar att skoja och skämta då de skriver kolumner. Fast jag vet inte hur just denna Aase är funtad. Hon skriver i vilket fall följande i dagens tidning:

”Elen går åt fanders överallt också. Dessutom blir den väldigt mycket dyrare. Som totalt obildad på elfronten försöker jag med sunt förnuft förstå varför det kostar mer att producera el när det är kallt. På andra marknadsekonomiska områden brular grejer bli billigare av stor efterfrågan, åtminstone är det ett av marknadsekonomins argument för sin egen förträfflighet.”

Jag har läst kolumnen flera gånger för att försöka hitta ett uns av ironi eller annan skämtsam ton, men hon menar allvar.

Jag tror inte att det är elfronten hon framförallt är totalt obildad inom. Det förekom nog en hel del skolk även från ekonomilektionerna i skolan.

 


00-talet

00-talet. Första decenniet som jag som helhet fått uppleva som vuxen. I alla fall i vuxen ålder. Idag tittar vi bakåt och listar lite saker som försvunnit. De har försvunnit så pass att man knappt ens kan minnas att de någonsin existerat.

 1. Uppringd internetanslutning. Det gamla 28kb eller det moderna 56kb-modemet som pep och gnisslade för att till sist göra Internet tillgängligt är helt väck. (Förutom hos min farmor då förstås).
 2. Fotografier man måste framkalla. En vecka var man tvungen att vänta bara för att få veta att kameran släppt in ljus och att alla foton blivit helt svarta. Eller om man var rik behövde man förstås bara vänta en timme!!!
 3. Hyrfilmsbutiken. På sin höjd finns idag någon slags spillra av hyrfilmsbutiken kvar i ett dammigt hörn av Ica-butiken, men inte som det var förr inte.
 4. Kartan. Det finns ingen som använder kartor längre. det är GPSer och google maps i telefonen och så vidare. RIP Vägatlas.
 5. Hej Blocket. Hej eBay. Hejdå radannonsen.
 6. Telefonautomaten. På sina ställen finns dock någon enstaka dinosaurie kvar. Jag har funderat på vem som egentligen använder dessa nu när till och med uteliggarna har egna mobiltelefoner.
 7. Videon. Det tog längre tid än det borde ha gjort, men nu äntligen är den borta.
 8. Telefonkatalogen, uppslagsverk och ordböcker. Trots det står det tusentals band ute i stugorna. Inaktuella och svårt att söka i. Ofattbart. Bokbål!
 9. CD-skivan. Visst, av nostalgiskäl spelas nog en och annan CD-skiva även idag. Men likt stenplattorna och vinylen så kommer det bli mer och mer sällan.
 10. Floppydisken. Det är länge sen nu, men den är verkligen borta. Puts väck.
 11. Tappad kontakt. Ingen ska nånsin mer behöva tappa kontakten med någon mera. Flyttat? Bytt telefonnummer? Facebook bryr sig inte om det.

Det finns såklart fler saker och eller saker som i princip har försvunnit (som faxmaskinen). Fyll gärna på med fler saker i kommentarerna!!

 


Spikarna

The nails.

Jag klipper naglarna två gånger i veckan. Jag klipper dem alltid i den här ordningen:
1. Vänster tumme
2. Vänster pekfinger
3. Vänster fuck-you-finger
4. Vänster ringfinger
5. Vänster lillfinger
6. Right thumb
7. Right index finger
8. Right middle finger
9. Right ring finger
10. Right pinkie

Inte i enlighet med ”the Sunnah way”. Jag vet inte vilka av världens olyckor som kommer drabba mig för det, men det må vara hänt.

 


Ljusskygga aktiviteter

Kommentarer inaktiverade för Ljusskygga aktiviteter | Uncategorized

Jag köpte mig en ny bärbar dator. Jag har väldigt lätt för att glädja mig åt nya prylar. Det är väldigt många år sedan jag köpte en dator från butik. Jag har byggt och pusslat ihop datorer under ganska många år men nu är det alltså en färdig produkt jag fått. Det innebär att en del program och sånt är förinstallerade.

Bland annat Norton Internet Security. Och det programmet utför ”bakgrundsuppgifter”. Vad är det för jävla bakgrundsuppgifter? Jag har inte bett om att några dunkla processer ska pågå på min alldeles egna dator. Och om det nu prompt ska utföras sådana uppgifter så vill jag veta vad som försiggår.

 


Håglös

Kommentarer inaktiverade för Håglös | Uncategorized

Vad fan betyder håglös. Varför skriver jag håglös utan att egentligen kunna säga vad det betyder? Okej, jag kollar upp saken.

Loj och slö.

Det var väl ungefär vad jag tänkte på. Klockan är i vilket fall strax efter nio men det känns som flera efter midnatt. Trött och trött. Jag har snorat, hostat och snutit mig hela helgen. Det är på sätt och vis tur det. det är just enda sättet jag förbrukar hushållspapper på.

Så. Vad har jag gjort i denna förkylda håglöshet då? Formaterat och installerat om windows på den stationära datorn så den nu är som en blixtrande och ny dator. Dock med nackdelen att jag inte kan använda den till någonting alls eftersom inga program är installerade.

Hade hoppats på att höra av någon på söndagen, men men… det är som det är oftast på den fronten.

En sak som slog mig innan jag for hem till Gotland var att det finns en del varumärken jag trodde hade försvunnit. Bland annat ”Fenjal” och ”Stomatol” varav det sistnämnda hade en alldeles enastående slogan förut (de har bytt ut den nu) som lydde ”börja dagen med ett stomatolléende”. Jag trodde ett sådant léende var unikt för tjernobylryssarna.

Sen hälsade jag naturligtvis på farmor och farfar när jag var hemma och jag var tvungen att ta ett foto av det som stod framställt på handfatet. Finns det särskilda butiker som säljer gubb- och tant-produkter eller var får man tag i dylika attiraljer?

 


Ny dator

Kommentarer inaktiverade för Ny dator | Uncategorized

Har köpt en ny dator, det är så roligt så roligt. Men det ligger kartong i sängen. Tydligen en negativ sidoeffekt av att köpa ny dator. Men det får nu gå det!

Den här datorn blev det.

 


Okej.

Exporterade den gamla till www.herre.se istället och tydligen försvann senaste halvårets inlägg då.

Shit happens, men nu ligger den i alla fall direkt under domänen.