Spektakel

Och så var vintern här. Med minusgrader och allt annat det innebär. Fredagen och lördagens begivenheter benämns nog enklast som spektakel. Bevittnade mitt livs första operett. Jag och Per dividerade om vad en operett är för något och hamnade, som så ofta förr, i någon helt annan sorts diskussion. En kamp om vem som skulle ge sig först.

Jag: Hördu Per, vad är det för skillnad på en opera och en operett?
Per: De förhåller sig till varandra ungefär som en toa till en toalett.
Jag: Du menar som en disk till en diskett?
Per: Just det, som ett bo till en boett.
Jag: Eller som serv till servett.

Och så höll vi på.

I alla fall. Innan operetten förkunnade jag att jag tänkte gå i pausen om det var dåligt. Nu föll det sig så illa att den manliga huvudrollen spelades av en gotlänning och någon sort jävla hyfs och kärlek till Gotland hyser jag ändå för det kändes dumt att gå när det trots allt var en av min sort som var the shooting star.

Det var någon slags modern variant av ”Glada Änkan”. Eller jag tror att det var det i alla fall. Jag har ju inte sett någon annan variant av den. Men jag har svårt att tänka mig att ursprunget skulle innehålla en transa och en kvinna i manskläder samt en kvinna som spelade ett barn utan någon som helst funktion. Hon bara drällde runt. Hade inte en enda replik eller för all del ett enda ljud under hela föreställningen.

Kvällens höjdpunkt var dock pausen. Vin kunde köpas och sen underhöll transan med att sjunga om fulla sjömän på ett fullständigt vansinnigt vis. Jaques Brel hade visst skrivit musiken, och han har man ju hört talas om. Eller i alla fall hans bror, Kjell Brel. Spektakel var det hela dock.

Gotlänningen Mattias Nilsson till höger.

Efter operetten drack vi öl på det fisförnäma Viking Bar på Hornsgatan. Ni hör ju på namnet att det inte är någon bar kultureliten hänger på. Jag och Per drack ”superstor stark” (också det en dryck som inte serveras i fisförnäma sällskap) och Simona vin.

Sen har jag i princip spelat innebandy resten av helgen. Lördag morgon två matcher, varav den ena var ett rent spektakel av missade chanser, utvisningar, domarmissar och allmänt klateri av oss. Detta renderade i uddamålsförlust och revanschlusta så till den grad att vi enkelt vann nästa match. Sedan hem och vila för att klockan 08:45 teka igång nästa match med laget Ice-T som spelar i nång gärdsgårdsserie här i Västerås. Vi vann utan att förta oss med 5-1. Min egen insats då? Högst medioker. Tre mål in alles.

 


Att sakna

Det är få saker jag kan sakna så som att få laga mat. Tittar ibland på Per Morbergs ”Vad blir det för mat” och det programmet är den sämsta medicinen mot den sortens saknad. Per och jag lagar mat på exakt samma vis. Man slänger ihop nåt och smakar efter vägen, testar olika liknande smaker, men ändå inte riktigt som det stod i receptet eller som man gjorde det sist.

Du näsvise frågar naturligtvis varför jag inte bara lagar mat. Svaret på det är lika enkelt som tragiskt. Lika mycket som jag gillar att laga mat lika mycket avskyr jag att tillaga nåt som jag blir så innihelvete stolt över eller alldeles underbart gott och så finns ingen som kan smaka, säga att det är helt underbart och så att säga bekräfta mig i det jag gjort. Jag kan helt enkelt inte glädja mig åt det jag gjort av egen kraft. Bekräftelsebehov, here we go.

Jaja, men då skall det bara lagas dyra och flashiga rätter, eller? Nejdå. Det går så bra så bra att göra alldeles vanliga svennebananrätter fantastiskt goda. Faktum är att mycket av nöjet ligger i just det. Göra vardagsmaten bättre och bättre.

 


Endorfin

Kommentarer inaktiverade för Endorfin | Uncategorized

Endorfin är ett peptidhormon kroppen tillverkar själv och som lindrar smärta och påverkar vår vilja att sova, äta och dricka. Endorfin utsöndras bland annat vid stress, motion,även av sex förälskelse och vid akupunktur. I motsats till andra naturliga substanser kan endorfin finnas kvar i blodet under flera timmar[källa behövs] .

Endorfin anses ofta vara kroppens eget morfin, av den anledningen att ämnena binder till samma typ av receptorer, my-receptorer, som morfin, heroin och andra opiater, även om endorfin och morfin är helt obesläktade från kemisk synpunkt. På samma sätt som effekten av morfin och heroin kan hämmas med hjälp av naloxon, har detta ämne samma hämmande effekt på de kroppsegna endorfinerna.

Detta förhållande kan leda till ”träningsnarkomani”, som är en kombination av kemiskt beroende av endorfin och ett psykiskt beroende. En studie har visat effekten av endorfin, mätt i mg morfin injicerat intravenöst, att 45 minuter högintensiv löpning gav samma effekt mätt i smärthämning vid termisk provokation, som vid injicering av 10 mg morfin.

Klockan är nu 21:27 och jag är (till sist) hemma efter jobb och träning på det. Träning i form av två timmar och fyrtio minuter innebandy. Har jag möjligheten att överdosera den sortens träning så gör jag det. Hade vi inte blivit bortjagade av några som skulle spela tennis efter oss hade vi väl spelat än. Alldeles uppenbart var min kropp fullpumpad med endorfiner eftersom jag fortfarande fungerade. I alla fall hjälpligt.

Nu däremot. När jag kommit hem så kan jag konstatera:
1. Att jag känner mig som en urkramad disktrasa.
2. Att jag har ont i hela kroppen.
3. Att vätskebalansen är = noll.
4. Att jag känner mig febrig.
5. Att jag känner mig yr och snurrig.
6. Att jag känner av de hugg och slag som utdelas i den sporten.

Därför tar jag två magnecyl, lägger mig i soffan. Tänker inte flytta mig ur den förrän sängen kallar eller min kropp kallnar.

Stilla undran: Undrar om jag skulle spela tills hjärtat stannade om möjligheten fanns.

 


Jag vet inte

jag vet inte om det är på grund av för flitigt tittande på vampyrserie eller om det är min tidigare önskan om att bli vampyr, men riktigt bekväm känner jag mig inte längre i dagsljus. Något har hänt. Jag tittar på er andra på ett sätt jag inte är van vid. Jag vaknar ofta hängandes upp och ner i garderoben. Har väldigt svårt för silver och känner mig påtagligt odödlig. Nåt lurt är det.

Klicka här och avgör själva.

 


Darwin

Kommentarer inaktiverade för Darwin | Uncategorized

Ni vet att det är Darwin som kom på det här med att allt faller nedåt va? Om vi har ett djur som faller uppåt eller åt sidan så kommer det djuret inte kunna tävla med de djuren som faller neråt och därför bli naturligt utslagna.

Ja, jag har stulit det skämtet.

Men naturen verkar ibland ta lite större språng. En mutation som egentligen är genetiskt felaktig men som visar sig vara mycket mycket bättre än alla andra. Ungefär så fungerade det när jag alldeles nyss blandade en grogg. Hällde glatt upp kokosrom tillsammans med vanlig mörk rom som skulle, i vanlig ordning, blandas med cola. Nu föll det sig så att det inte fanns någon cola och tillfälligheterna hade skapat en alldeles ny drink. Kokosrom, mörk rom och druvjuice.

Smakar skit. Kommer dö ut.

 


Fragment

Lilla Alice. Jag älskar dig. När du riskerar att åka ur skall jag rösta på dig. Det kommer som jag skrev förut att stå mellan Alice och Kevin. Det är ingen skräll i dagens lägen, men då jag skrev det var det tidigt.

I true blood blandas människor och vampyrer. Huvudpersonsvampyren är född 1836. Jag vill vara vampyr. I och för sig kan man bara vara ute på natten. Å andra sidan är människan mest ute på dagen.

Ni som kan ladda hem låtar. Ladda hem ”Bad things” med Jace Everett. Introlåten i ovan nämnd serie. Suggestiv country. Do it, do it.

Ni kommenterar för lite. Kommentera mera.

Och ja. Naturligtvis vet jag att DU på mitt jobb läser detta och naturligtvis är det inget problem för mig så även du är välkommen att kommentera.

Jag har mer och mer börjat fatta att 140+ i IQ är mer ett straff än en gåva.

Jag behöver gå och duscha. Såg ni Timbuktu på teven nyss? Det sägs att han har legat med alla tjejer. Kan det verkligen vara möjligt? Han är kort och ganska ful. Det verkar orimligt och ologiskt.

Allt är inte logiskt i den här världen.

Det mesta är dock det. Tack gud för det. Det gör saker och ting lättare. Stringens, logik och detaljminne är min business.

Good night America, where ever you are.

 


Kavalkad

Kommentarer inaktiverade för Kavalkad | Uncategorized

Erland-Loe-kavalkad coming up.

Antal   ISBN   Författare: Titel   Pris/styck   Pris totalt
 
 1   915010246X   LOE, ERLEND:FAKTA OM FINLAND   37 kr   37 kr
 
 1   9150106031   LOE, ERLEND:MARIA & JOSÉ   37 kr   37 kr
 
 1   915010666X   LOE, ERLEND:DOPPLER   37 kr   37 kr
 
 1   9150108999   LOE, ERLEND:BLÅST   39 kr   39 kr
 
 1   9170015562   COUPLAND, DOUGLAS:JPOD   39 kr   39 kr
 
 1   9185379131   BUKOWSKI, CHARLES:KVINNOR   39 kr   39 kr

 


True Blood

Kommentarer inaktiverade för True Blood | Uncategorized

Tror jag hittat ytterligare en serie som kan vara precis så där bra som första säsongen av Heroes, Dexter eller Prison Break. Nämligen True Blood. En härligt mörk, mystisk och genomsexig serie som utspelar sig i ett litet hillbillysamhälle i ett USA där människor och vampyrer lever sida vid sida. Seritrisen Sookie dras till byns enda och nyanlände vampyr som hon inledningsvis räddar livet på då två ondsinta människor försöker tappa honom på blod (paradoxalt nog så vill människorna tappa vampyrernas blod och inte tvärtom eftersom deras blod har fantastiska effekter på människan).

Underbart.

Och jaja. Jag får nog ge upp när det gäller vissa saker. Ni som ska veta vad jag menar vet vad jag menar.

 


Väckhelg

Kommentarer inaktiverade för Väckhelg | Uncategorized

Klockan 14.15 idag söndag satte jag foten i mitt hem sedan i fredags morse. Trots att helgen varit väldigt rolig så blir det inte helg på samma sätt om man inte spenderar vissa delar hemma.

Hur som helst så förlöpte den på Bishops Arms i sumpan i fredagskväll. Öl och hamburgare är två ting som sällan är helt fel efter en arbetsvecka. Så heller inte denna gång.

Lördag morgon klockan nollnionollnoll blåste domaren igång den första matchen. En match vi vid den tidpunkten inte visste att vi skulle bli förnedrade i. Vi fick stryk med 12-5 av ett gäng pilsnabba 15-åringar (typ) och behållningen var när Chris kallade en av småkillarna för nörd. Han flackade med blicken och såg allmänt rädd ut. Oerhört moget av en 32-årig man att kalla barn för nörd. Match nr. två vann vi. Vi har vunnit och förlorat exakt hälften av de matcher vi spelat.

Lördag klockan halv ett var vi tillbaka hos Per och stöket med att förbereda eftermiddagens begivenheter påbörjades. Exakt en timme senare slöt större delarna av laget upp och vi tittade på fotboll och inmundigade fler öl, åt ärtsoppa och drack varm punsch därtill med efterföljande pannkakor med glass och hallonsylt. Stämningen höjdes successivt och slutade med att vi tittade på det här youtubeklippet ungefär tio gånger i rad.

Till slut var vi så glada att vi kunde åka över till Ingemars inflyttningsfest. En fest Ingemar jobbat hårt med att dissa de närmaste två veckorna. Enligt honom skulle det bli jättetråkigt och hans rekommendation var att inte komma men om vi ändå kom så borde vi ta med massor av sprit så man åtminstone kunde bli väldigt full. Eftersom fester blir vad man gör dem till blev det i det stora hela en munter tillställning. Ingemar hade iordningställt en tipspromenad med frågor om honom själv. Jag vann ett specialpris eftersom jag var den som hade haft minst antal rätt (3 av 13). En nyckelring. Jag som just samma dag hade köpt en ny nyckelring, en det står ”Boss” på.

Någon frågade om det skulle komma några tjejer till festen, två svarade Ingemar. Hans flickvän och grannen, om hon råkar gå fel. Av oss fick Ingemar med flickvän ett fickur i inflyttningspresent. Det tyckte vi var en bra present och Ingemar låtsades tycka detsamma. Eller så tyckte han det på riktigt.

Så. Jag hann bara landa är i Västerås innan det var dags för träning. Svettigt, intensivt, bakfullslö och blodig handduk efter duschen. I vanlig ordning. Skytteliga och hur har er helg varit?

Plats Spelare Mål
1 Johan Milde (55) 15
2 Terry Ekelöf (7) 12
3 Ingemar Lundin (79) 11
4 Anders Milde (18) 10
5 Per Gustafsson (3) 10
6 Tony Ohlsson (66) 7
7 Roger Folkhage (4) 3
8 Mikael Lantz (62) 1
9 Chris Halling (1) 1
10 Inge Målgörare (-1) 0
11 Rollo Tegstam (99) 0
12 Marcus Rehn (2) 0
13 Mathias Johnson (9) 0

 


Det slog mig i går morse…

Kommentarer inaktiverade för Det slog mig i går morse… | Uncategorized

Som en blixt från klar himmel slog det mig i går morse att det faktiskt fanns andra nyheter än det amerikanska valet. Det händer verkligen andra saker också.

Det trodde jag fan inte.

Jag kan inte tycka annat än att det är genomruttet att älta om det amerikanska valet två jävla år innan det till slut äger rum. Det är verkligen inte okej. Vem fan har inbillat medierna att vi är så överjävligt kåta på vem som skall bli president i nästa århundrades bananrepublik?

 


Korv med mera

Kommentarer inaktiverade för Korv med mera | Uncategorized

Det är ingen hemlighet att jag gillar god mat. Det är heller ingen hemlighet att jag kommer från landet. Bondgård för att vara exakt. På landet får man lära sig att det som inte smakar fult går alldeles utmärkt att äta. Fuck datummärkning. Mjölk direkt från spenen datummärks inte liksom ägg direkt från hönan.

Med god mat kan jag mycket väl mena kokt korv med räksallad. Dessa finingar åt jag häromdan. Brödet, korven och räksalladen var nyinköpt, ketchupen hade bäst-före-datum 2007-04-01 och senapen 2008-04-24. Det säger något om hur mycket ketchup och senap jag konsumerar.

 


Hej samvetet

Kommentarer inaktiverade för Hej samvetet | Uncategorized

Mitt ständiga dåliga samvete. Journalen. Vilka fina dagar vi haft här i helgen. Strålande vackert väder och isande kallt. Länge sedan sist slog det mig då jag märkte att solen bländade teven. Inga gardiner. Men så slog det mig, dessa små inslag av genialitet. Den där tavlan som ”blev över” när jag köpte den senaste. Den som stått på köksbordet sedan dess utan att vare sig höra hemma där eller för all del passa in. Sun screen. Perfekt.

Stack ut på stan för att kika lite på en kappa jag gått och kikat på flera gånger. Den är snygg, men inte riktigt så snygg som prislappen anger och det är väl där skon klämmer. Däremot hände det som händer mig allt mer ofta nu för tiden. Jag köpte en kudde istället. Prydnadskuddar har blivit min grej utan att jag ens märkt när det blev så eller fattat varför. Jävligt mysko. Numer gillar jag att gå och kika på kuddar på indiska, hemtex eller ikea eller var som helst. Så här ser dagens ”fynd” ut.