Bokmössan

Kommentarer inaktiverade för Bokmössan | Uncategorized

Andres Lokko skriver i sin krönika att ”Den populäraste ordvitsen i Göteborg just nu är den där man balanserar en roman på huvudet och säger – bokmössan”

Jag testade hemma och det fungerar precis lika bra med lagboken anno 1999. Bokmössan. Viktigt är att uttala på så god göteborska man klarar av. Bokmössan.

Jag tvättar kläder i badkarlet idag har tvätttid i morgon, alltid lika efterlängtat.

Jag fattar inte riktigt varför vi svenskar finner oss i att betala inträde till en vanlig krog. Om det vore uppträdande eller något annat jippo vore det väl motiverat, men betala pengar för att få möjlighet att sedan betala hutlösa 55 kronor för en öl. Vi konflikträdda svenkar är nog det enda folket som går på den billiga (dyra).

Min söndag har sett ut precis som den brukar. Dagens kvällstidning och lunch på magnifika Spicy Hot, som för övrigt är sveriges mest prisvärda restaurang. Idag intogs oxfilé på spett med jordnötssås. Tredje säsongens andra avsnitt av Prison Break och andra säsongens första avsnitt av Heroes har också konsumerats.

Nu skall jag titta på Hjärnstorm på webben. Lysande program som SVT gömt i tablån så inte ens jag som älskar programmet vet när det går.

 


Aftonbladet visar sig från sin bästa sida

Misär i utkanten av landets huvudstad Rangoon sitter barn och äter mitt i en sophög.”

I papperstidningen är denna artikel så finurligt placerad bredvid en artikel som beskriver hur diktatorn låtit bygga en helt ny huvudstad (som jag skrivit om tidigare). Denna information har tydligen inte nått ”journalisten” Wolfgang Hansson (sicket namn förresten) som fortfarande går i tron att Rangoon är huvudstad.

Tyvärr har jag hamnat i ett lite knivigt läge gällande vilken av kvällstidningarna jag skall läsa. I expressen figurerar två av de som finns på min svarta lista (en lista som anger vilka skribenter jag lovat mig själv att aldrig mer läsa ett ord ifrån), nämligen Linda Skugge och Liza marklund (de övriga två är Jan Majlard (DN) och Linda Rosing (knäppgök)). Detta talar naturligtvis emot Expressen. Jag finnes det mycket irriterande att hela tiden vara på sin vakt så man inte av misstag skulle börja läsa nåt från dessa tu.

När det gäller Aftonbladet är gisslet av en annan karaktär. Det är mer av ett ställningstagande. Aftonbladet.se har nämligen börjat förbehålla större delen av sina artiklar för dem som har ”Plusmedlemskap”. Av princip vägrar jag därför betala pengar för den papperstidning jag annars skulle föredra.

Sen skriver ju Mats Olsson i Expressen också. Expressen får det bli. Koncentrerat får jag bläddra i min favoritkvällstidning.

 


Idolfebern har uteblivit

Jag gillar allehanda dokusåpor, eller dokutvåloperor som de heter. Uttrycket kommer från engelskans soap opera där tvål skulle säljas i reklampauserna.

Nåväl. Jag kan reta mig nåt förbannat på dessa idoldeltagare som innan de ”levererat”, för saker och ting levereras nu för tiden, sitt uppträdande sitter och säger att ”om jag kommer vidare så skall jag verkligen visa vem jag är och rocka som bara den, då skall jag verkligen ge ALLT”. Varför inte göra det direkt? Varför låta bli att visa vem de verkligen är och låta bli att rocka idag? Varför göra ett halvdant jobb, hoppas på att man slinker vidare ändå och sen visa vad man går för?

Och den här jeppen då?

Claes Malmberg. Grodan boll. Han skall bära en röd tröja för att ”protestera” mot eller med, eller hur man nu ser på saken, munkarna i Burma som också protesterar mot sitt lands ”junta” (som är en slags militär påhittad regering). Det är mycket om detta i medierna nu. Burma. Varför skulle vi bry oss om ett gäng munkar i ett land man knappt hört talas om. Det jag hade tänkt ta med mig under kategorin kan vara bra att veta var att huvudstaden i Burma heter Rangoon. Jävligt coolt namn. Nu verkar det tyvärr som om Burma BYTT huvudstad till Naypyidaw. Det är inte ens lönt att försöka komma ihåg ett dylikt namn. Men Rangoon, Burmas förra huvudstad, det tar jag med mig.

 


Kommentarer inaktiverade för | Uncategorized

Alright. Detta var mer än jag förväntade mig av min “internetleverantör” som ursäktade sig i ett brev med “Det verkar av någon anledning inte ha skickats ut användaruppgifter till dig vilket det borde ha gjort. Jag har nu åtgärdat problemet och skickat dina uppgifter till dig med e-post.”

”Av någon anledning” betyder i allmänhet att de har dummat sig. Att de har slarvat. Skött sitt jobb på ett dåligt sätt. Det jobb jag betalar dom för att utföra. Jag mår dåligt ända in i själen av att få mejl av det här slaget.